openluchtbioscoop
Ook deze zomer weer een openluchtbioscoop op het Pieterskerkplein. (Foto: Pixabay)
Locatie:

Pieterskerkplein, Leiden

Wanneer:

20 juni t/m 22 juni

Entree:

Gratis

LIFF Summer Special: Openluchtbioscoop

Het Leiden International Film Festival (LIFF) organiseert wederom een ‘summer special’. Vanaf 20 tot en met 22 juni vormt het Pieterskerkplein de locatie voor een openluchtbioscoop. Drie avonden op rij kunnen bezoekers, gratis en voor niets, onder het genot van een lekker drankje een speciaal door het LIFF geselecteerde film bekijken. De voorstelling begint telkens om 22.30 uur, bij zonsondergang.

De volgende films staan op het programma:

In the Mood for Love (2000) – donderdag 20 juni
Topacteurs Tony Leung en Maggie Cheung schitteren als twee buren die elkaar vinden in hun gedeelde eenzaamheid in Hong Kong in de jaren ’60 van de vorige eeuw in deze adembenemende, tijdloze film, die vaak genoemd wordt als één van de beste films aller tijden.

American Fiction (2023) – vrijdag 21 juni
Uit frustratie dat zijn werk niet wordt gepubliceerd omdat het ‘niet zwart genoeg’ is, schrijft een gedistingeerde schrijver (Jeffrey Wright) onder een pseudoniem een satire van het boek waar uitgeverijen wél naar op zoek zijn. Dit werkt averechts, wanneer het boek compleet serieus wordt genomen en uitgroeit tot bestseller. Oscarwinnend, actueel en ook nog eens erg komisch.

Bottoms (2023) – zaterdag 22 juni
Het leven van een lesbische loser gaat niet over rozen: wat doe je bijvoorbeeld als je moeite hebt om aandacht te krijgen van de leukste meiden van de school? Een ‘fight club’ oprichten, natuurlijk! Rijzende sterren Ayo Edebiri (The Bear) en Rachel Sennott (Shiva Baby) blinken uit in deze absurde komedie, die je eigenlijk met een publiek gezien móét hebben.

Wil je een mooi plekje bemachtigen, zorg dan dat je op tijd aanwezig bent. De bar is geopend vanaf 21.00 uur.

Gepubliceerd: 29 mei 2024Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×