(Foto: Mooi Matilo)
Locatie:

Rijksmuseum van Oudheden: Rapenburg 28, 2311 EW Leiden
De Fabrica, Park Matilo: 2314AZ Leiden

Wanneer:

Zondag 16 juni van 13.00 tot 16.30 uur

Entree:

7,50 euro

Ontdek Romeins Leiden op de fiets

Stichting Mooi Matilo en het Rijksmuseum van Oudheden organiseren 16 juni een fietstocht door Leiden om de Romeinse geschiedenis te ontdekken. De fietstocht valt tijdens de Nationale Archeologie-dagen.

De route tussen het Rijksmuseum van Oudheden en Park Matilo wordt tijdens de fietstocht samen met een stadsgids afgelegd. Onderweg vertellen zij over de Romeinse geschiedenis van Leiden, de eerste hoogleraar archeologie ter wereld en de mooiste plekken in Leiden.

16 juni om 13.00 uur begint de eerste fietstocht met een rondleiding door de Romeinse afdeling van het Rijksmuseum van Oudheden. Hierna leggen de deelnemers samen met de gids de route af naar De Fabrica in Park Matilo, waar zij om 14.30 uur aankomen. De tweede fietstocht gaat om 15.00 uur van start bij De Fabrica en eindigt om 16.30 uur met een rondleiding door het museum.

Deelname kostt 7,50 euro. Dit is inclusief een drankje bij De Fabrica en exclusief museum entree. De betaling is ter plekke, contant aan de gids. Aanmelden kan via het mail-adres muma@parkmatilo.nl.

 

Gepubliceerd: 10 juni 2024Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×