Locatie:

Boerderij Boterhuys
Zijldijk 7
2362 AE Warmond

Wanneer:

26 juli t/m 28 september

Entree:

gratis

Expositie aan stalmuren van Boerderij Boterhuys

Deze zomer staat er iets heel bijzonder te gebeuren op Boerderij Boterhuys in de Boterhuispolder bij Leiden. De prikkelende foto-expositie ‘Food For Thought’ van de Nederlandse fotograaf Kadir van Lohuizen prijkt er aan de stalmuren en in de picknickweide.

Het gaat om tien grote foto’s van de Nederlandse fotograaf en documentairemaker Kadir van Lohuizen over het mondiale voedselsysteem die het erf van Boerderij Boterhuys in de Boterhuispolder sieren. De boerderij ondersteunt met deze expositie het gesprek over duurzame keuzes in de huidige voedselsystemen. De expositie is van woensdagmiddag tot en met zondagmiddag vrij te bezoeken in de maanden juli, augustus en september.

Een gemiddelde maaltijd legt zo’n 30.000 kilometer af voordat hij op je bord belandt, dat is naar Australië en weer terug. Dat is verbazingwekkend en intrigerend tegelijk. Kadir van Lohuizen bracht voedselproducenten van over de hele wereld in beeld, waardoor bezoekers van de expositie direct een beeld krijgen van het voedsel dat ook voor hen wordt geproduceerd; van China tot Kenia, van de Verenigde Staten tot het Midden-Oosten.

Neem nou de foto uit Kenia, jaarrond de moestuin van Europa, terwijl de Kenianen zelf geen paksoi of sperziebonen eten. Of de foto waarbij een kale zanderige Amerikaanse woestijn te zien is, opgevuld met 250.000 vleeskoeien. De foto’s zijn te zien op een regeneratieve burgerboerderij waar met aandacht voor mens, dier en natuur wordt gewerkt aan een volhoudbare, lokale voedselketen.

Door de twee tegengestelde verhalen, die van een ogenschijnlijk onuitputtelijk mondiaal voedselsysteem en die van de natuurinclusieve biologische boer die bouwt aan een regionaal voedsellandschap op één erf samen te brengen, wil Boerderij Boterhuys prikkelen en uitnodigen tot gesprek. Dat gesprek wordt ook gefaciliteerd door op diverse momenten tijdens de lopende expositie evenementen te organiseren. Food For Thought om op te kauwen dus deze zomer in Warmond.

Op vrijdagavond 26 juli wordt de expositie feestelijk geopend met een borrel op Boerderij Boterhuys. De avond wordt dan geopend met een introductie op het thema Food For Thought, daarna is er tijd om de expositie te bezoeken en onder het genot van lokale hapjes en biologische drankjes met elkaar in gesprek te gaan. Voor meer informatie en aanmelding kijk op www.boerderijboterhuys.nl.

Ook drie andere natuurinclusieve boerderijen, namelijk De Groene Griffioen in Weesp, Warmonderhof in Dronten en Burgerboerderij De Patrijs in Lochem willen het gesprek over een volhoudbaar voedselsysteem ondersteunen door de fotoserie van Kadir van Lohuizen te laten zien.

Gepubliceerd: 16 juli 2024



Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×