(Foto: Opera Festa)
Locatie:

Marekerk Leiden

Wanneer:

12 juli t/m 13 juli

Entree:

38 euro online of 40 euro aan de deur

Opera Festa brengt de opera Macbeth van Verdi

Dirigent Wim Dijkstra heeft van Verdi’s opera een kamermuzikale bewerking gemaakt voor vijf solisten, een koor en een kamerorkest. De solisten zullen ieder een rol uit het verhaal vertolken. Het Leidse Festa Operakoor bezingt de stem van het volk. De opera wordt gezongen in het Italiaans met Nederlandse boventiteling.

Shakespeare’s Macbeth 

De opera is gebaseerd op het beroemde toneelstuk van William Shakespeare. In het toneelstuk krijgt de Schotse generaal Macbeth van drie heksen de voorspelling te horen krijgt dat hij koning van Schotland zal worden. Gedreven door ambitie en machtswellust en aangemoedigd door zijn vrouw, doet Macbeth er alles aan om zijn doel te bereiken

De uitvoeringen zijn op vrijdag 12 juli en zondag 13 juli in de Marekerk. Beiden dagen is de aanvang om 21.00. De tickets zijn te bestellen via de ticketwebsite. Online kosten ze 38 euro, aan de deur 40 euro. Meer informatie is te vinden op de site van Opera Festa. 

Gepubliceerd: 9 juli 2024Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×