De Leidse Iftar

Halverwege de ramadan organiseert de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal samen met Turkse en Marokkaanse ondernemersverenigingen ‘De Leidse Iftar’. Dit jaar via een livestream.De Leidse Iftar is een avond tijdens de ramadan, waarop samen met zoveel mogelijk mensen de vasten wordt gebroken. Met als doel wederzijds begrip en respect te laten groeien. In Leiden wonen mensen van vele achtergronden naast elkaar, maar vaak ook langs elkaar. De Leidse Iftar wil daar verandering in brengen en mensen meer tot elkaar brengen en verbinden.

De ramadan is voor moslims een tijd van vasten, bezinning en samenzijn om zo de relatie met God en medemens te versterken. Vasten doe je niet alleen, dat doe je met elkaar. Ook het breken van de vasten bij zonsondergang doe je niet alleen. Moslims zoeken elkaar op voor een gezamenlijke iftar-maaltijd en nodigen daarbij ook niet-moslims uit. De iftar staat in het teken van ontmoeting, saamhorigheid en verbinding staat. Samen eten is daarvoor een mooi moment. Dit jaar kan dat niet in persoon, daarom organiseert De Leidse Iftar een digitale variant.

Programma 
De livestream begint om 20.30 uur, een halfuur voor zonsondergang (21.04 uur) en eindigt ongeveer een halfuur na zonsondergang. Het programma is ook live te zien op Sleutelstad TV. De presentatie is in handen van vlogger Brahim Lakhal en zijn broer Bilal. Verschillende mensen betreden het podium, waaronder historicus Mehmet Tütüncu, het Sufi Music Ensemble en cabaretier Rachid Larouz.

Programmamakers:
De Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal en Turkse en Marokkaanse ondernemersverenigingen

Bekijk de video's van De Leidse IftarStudio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×