Kerstnachtdienst vanuit Pieterskerk Leiden

Het programma voor de volwassenen bestaat uit een aantal overdenkingen van Ad Alblas, die zichzelf ook wel ‘dominee van de ongelovigen’ noemt. Hadewijch Voorn, sopraan van de Nederlandse Opera, zingt een aantal bekende kerstliedjes. Tussendoor wensen een aantal bekende en onbekende Leidenaren waaronder Lenie Labruyère, Erick van Zuylen (de pedel van de Universiteit Leiden), Barbara ter Kuile (voorzitter 3 October Gilde) en Burgemeester Lenferink, heel Leiden goede feestdagen.

Ook zijn er kersttoespraken van burgemeester Lenferink en directeur Frieke Hurkmans van de Pieterskerk en een optreden van het Nederlands Kamerkoor.

Kerst bij Sleutelstad
Sleutelstad zendt op kerstavond de jaarlijkse kerstviering vanuit Pieterskerk Leiden uit op tv. Om 19.30 uur start het kinderprogramma en om 20.00 uur het hoofdprogramma. Vanuit een prachtig aangeklede Pieterskerk wordt er gezongen, een kerstverhaal verteld en zijn er diverse toespraken waaronder die van burgemeester Henri Lenferink. Het hele programma is ondertiteld zodat ook doven en slechthorenden de uitzending kunnen volgen. Beide programma’s worden tijdens het kerstweekeinde regelmatig herhaald.

Programmamakers:
Pieterskerk Leiden

Bekijk de video's van Kerstnachtdienst vanuit Pieterskerk LeidenStudio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×