Keuzes in de laatste levensjaren

Wie beslist over leven en verzorging als je dat zelf niet meer kan? Hoe bepaal je aan wie je de regie overgeeft? Deze vragen en meer staan centraal in een serie uitzendingen over de laatste levensjaren die Sleutelstad uitzendt.

Het Ouderenberaad organiseert al enige tijd met financiële steun van onder andere Zorg en Zekerheid, in de regio bijeenkomsten voor ouderen en mantelzorgers onder de titel 'Keuzes in de Laatste Levensjaren'. Daarbij gaat het om vragen waarmee ouderen (kunnen) zitten. Met name hoe tegen het einde van het leven wanneer mensen de regie dreigen te verliezen, het leven kan worden voortgezet op de wijze die zij wensen. Wie beslist over leven en verzorging als je dat zelf niet meer kan? Hoe bepaal je aan wie je de regie overgeeft? Wat mag je van een dokter vragen en tot hoever is een dokter verplicht je wensen te volgen? Wat kan je over je wensen met je huisarts bespreken? En moet je een levenstestament laten maken of is een goed vindbaar briefje ook geldig?

Kijkers die vragen hebben kunnen die mailen naar keuzes@sleutelstad.nl. Vragen worden zeker gelezen en in de uitzendingen meegenomen.

Programmamakers:
Ouderenberaad & Sleutelstad

Bekijk de video's van Keuzes in de laatste levensjarenStudio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×