OranjeThuisBlijfDag 2020

Koningsdag 2020 wordt thuis gevierd. Maar toch samen. De Oranjevereniging Leiden, de gemeente Leiden en Sleutelstad hebben de handen ineen geslagen en verzorgen onder de naam OranjeThuisBlijfDag de hele dag een programma dat via Sleutelstad Radio en TV te zien is.

Om 10.00 uur zingt burgemeester Lenferink het Wilhelmus met zoveel mogelijk Leidenaren. Iedereen zingt dan dus thuis voor de deur, op het balkon of in de tuin. Daarna zal de burgemeester een toespraak houden en geeft voorzitter Trudy Kwik van de Oranjevereniging Leiden een toelichting op het dagprogramma.

Om 11.00 uur beginnen diverse optredens van Leidse artiesten vanuit de studio van Sleutelstad. Vanaf 12.00 uur delen de Leidse wethouders oranje tompoucen rond in Leiden bij diverse instellingen. Om 16.00 uur maakt burgemeester Lenferink live de winnaar van het Gouden Petje bekend en is er het ‘proostmoment’ met alle Leidenaren die samen met de burgemeester thuis het glas heffen op de koning. Het programma wordt afgesloten met het zingen van het Leids Volkslied en uiteraard kan ook dan weer iedereen thuis meedoen.

Gedurende de dag treden op:
- Stadsdichter Marianne van Velzen
- Ed Citroen
- Mike Nieuwenburg
- Roselle
- Brian James
- Gösta van den Burg
- Kurker Vrouwenkoor
- Rob Baars en ’t Hart
- Kiloknallers
- Er welt een Traan
- Shoot from the Hip

Programmamakers:
Diverse dj's van Sleutelstad

Bekijk de video's van OranjeThuisBlijfDag 2020Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×