Opening Beelden in Leiden 2021

Met een jaar coronavertraging ging 20 mei de nieuwste editie van Beelden in Leiden (BIL) van start. De opening was live te zien op Sleutelstad TV. Tijdens de opening waren video-opnames van alle kunstwerken te zien, werd de Frans de Wit-prijs uitgereikt en kozen ondernemers van het Business Platform Schipholweg-Schuttersveld een van de beelden om op een prominente plek in de stad ten toon te stellen na afloop van de expositie.

Het thema van de expositie op de Hooglandse Kerkgracht is dit keer ‘Sferen’. Ook nu zijn de kunstwerken weer gemaakt door jonge talentvolle kunstenaars. Dat zijn er dit jaar zes: Maud van den Beuken, Lungiswa Gqunta, Jason Hendrik Hansma, Vibeke Mascini, Thomas Swinkels en Riet Wijnen.

Beelden in Leiden organiseerde in 2011 de eerste expositie op de Hooglandse Kerkgracht. Om die tien jaar luister bij te zetten is aan een van de kunstenaars die in die periode meedeed nu gevraagd om een speciaal kunstwerk te maken. Uit al die eerdere deelnemers werd Lisa Šebestíková geselecteerd om nieuw werk te maken. Het werd een installatie die is te zien op begraafplaats Rhijnhof. Het werk is geïnspireerd op dwaallichten.

Bekijk alle video's van Opening Beelden in Leiden.

Gepubliceerd: 20 mei 2021Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×