Vrijwilligers in diverse functies

De publieke lokale omroep van Leiden Sleutelstad zoekt

Vrijwilligers in diverse functies

voor de redactie en studio in het kloppend hart van Leiden.

Redactie
Om de redactie van Sleutelstad te versterken zijn we op zoek naar redactieleden voor de radio- en televisieprogramma’s van Sleutelstad en onze website. Op vrijwillige basis ben je bezig met het vergaren van nieuws, het schrijven van nieuwsberichten en het regelen van gasten voor de dagelijkse radioprogramma’s Nieuws071 en Sport071. Ook voor verschillende andere interessegebieden kunnen we van tijd tot tijd versterking gebruiken.

Op dit moment zijn we specifiek op zoek naar:

  • Presentator Nieuws071 (één keer per week tussen 17 en 18 uur, dag in overleg)
  • Redacteur/vervangend presentator Politiek071 (wekelijks op maandagavond tussen 19 en 21 uur)
  • Verslaggever politiek (wisselende momenten, afhankelijk van vergadermomenten gemeenteraad)
  • Redacteur/verslaggever Sport071 (moment in overleg, voorbereiden van dagelijkse uitzending Sport071)

Regionieuws
Elk uur hoor je op Sleutelstad het actuele nieuws uit de Leidse regio. Een team van vrijwillige nieuwslezers spreekt drie keer per dag een actueel nieuwsbulletin in dat daarna een aantal keren wordt herhaald. Afhankelijk van de technische kennis en mogelijkheden gebeurt dit ook vanuit een eigen thuisstudio.

Op dit moment zijn we specifiek op zoek naar:

  • Nieuwslezer regionieuws (ten minste twee keer in de week inlezen van een bulletin, moment in overleg).

Televisiestudio
Wekelijks maken we voor Sleutelstad TV verschillende televisieprogramma’s in onze studio aan de Middelstegacht. Naast redacteuren en presentatoren die dat voorbereiden, zijn er ook mensen nodig voor de techniek. Dat betekent: mooi geluid, goede belichting en camera’s die het juiste beeld opleveren.

Op dit moment zijn we specifiek op zoek naar:

  • Studiotechnicus TV (wisselende momenten, afhankelijk van het gebruik van de studio)

DJ’s
Heb je ervaring met het maken van muziekprogramma’s? Sleutelstad heeft al veel gepresenteerde live radioprogramma’s, maar daar kunnen er altijd nog een paar bij. Voor de muziek werken we volgens een vast format. De muziek wordt afgewisseld met lokale en regionale informatie op het gebied van sport, cultuur, politiek, amusement en human interest. Ook zenden we elk uur reclame, het NOS journaal en een regionaal weerbericht uit.

Interesse?
Woon jij in Leiden of directe omgeving, ben je een doorzetter, creatief, accuraat en wil je ervaring opdoen binnen de radiowereld of op een (web)redactie? Reageer dan snel!

Stuur een email naar vacature@sleutelstad.nl, t.a.v. Chris de Waard met een korte motivatie, CV en eventueel een demo. Kan je geen demo opnemen? Dan zijn er mogelijkheden om dat bij Sleutelstad te doen.

Voor vragen over bovenstaande vrijwillige functies kun je ook contact opnemen via 071-5235907.
Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×