Nederlands debuutconcert Nina Attal in Leidse QBus

3

Muziekhuis Leiden presenteert op woensdag 20 maart het Nederlandse debuutconcert van de Franse zangeres/gitarist Nina Attal. In Frankrijk is de 20-jarige Attal met haar opzwepende mix van soul, funk en blues al uitgegroeid tot een podiumsensatie. Ze wordt omschreven als ‘la perle de la soul et du blues’. Net als haar idool BB King kan de jonge muzikante haar gitaar laten huilen, maar nog liever laat ze deze dansen en lachen. Vanwege het uitkomen van haar debuutalbum Yellow 6/17 in Nederland maakt Attal met haar achtkoppige band een kleine tournee door ons land. Aan Leiden de eer van het eerste concert!

Aanvang: 21.00 uur (deur open 20.30 uur). Tickets 10,-. Voorverkoop via www.muziekhuis.nl, muziekwinkels Velvet en Plato te Leiden en Music All In (Noordwijk). Reserveringen: 06 – 4296 7177.

Delen

3 reacties

 1. blue(s) man op

  NINA ATTAL IN LEIDEN!!!!!!!!!!! Alleen al het voorprogramma is het tientje meer dan waard! Gitarist JJ de Bruijn van The Overnite Ex-Lovers kan zo aanschuiven bij the Paladins en drummer Jan Aandewiel (junior) is de Keith Moon van de Bollenstreek. Puike band met een goeie groove! Nina Attal en Philippe Devin zijn eigenlijk veel te goed voor QBUS. Het zal schrikken zijn voor deze jonge topartiesten, die inmiddels gewend zijn om voor 5.000 of meer mensen te staan.
  Een vette superstunt dat QBUS de primeur heeft!

 2. (p)opdonder op

  QBUS is nummertje 1 zaal van Leiden als het gaat om het programmeren van jonge talenten. Jammer dat niet aan de Breestraat ligt. Waarom nieuwe poptempel? Leiden heb al een van de beste popodia van ons land: Qbus!
  Ryan Adams, Gregory Page, Drive By Truckers, Ian Siegal, Rob nog iets (die exzangervan Riverdogs), Patrick Watson, Bon Iver, Sven hamond soul, Sarah Slean, Goodluck: je krijg r aleen mar goeie artieste voor meestal een tientje.
  Als Nina Attal in de quub staat, weet je da ze over een half jaar op grote festivals speelt. Goodluck zat afgelopen jaar op Festival Mundial en Amsterdam Dance Event.

 3. the overnite ex-lovers fan op

  Morgenmiddag na 17:00 uur ook een instore van Nina Attal in Velvet. Dat wordt een historisch moment: het grootste blues/soultalent van Europa in een winkel aan de Nieuwe Rijn!
  Helemaal tof dat ’s avonds The Overnite Ex-Lovers dit feessie mogen openen. Puike band! En daarna het podiumdebuut van Nina in Nederland. In Amsterdam doen ze in publicitair opzicht hun uiterste best om te claimen dat Nina daar op 21 maart haar debuut maakt, maar Leiden is first!

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.