(Foto: Chris de Waard)

Geen rol gemeente bij staken samenwerking hogeschool en USC

De Hogeschool Leiden beëindigt na de zomer de samenwerking met het Universitair Sportcentrum. Studenten van de HS Leiden kunnen daardoor in de toekomst niet meer tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van het USC. Na berichtgeving hierover op Sleutelstad stelden de raadsleden Elianne Wijnands en Mitchell Wiegand Bruss daar vragen over aan het Leidse college van burgemeester en wethouders. “Maar wij gaan er niet over”, antwoordt het college.

Het college onderstreept in de beantwoording van de vragen wel het belang van studentenwelzijn en de rol van sport daarin. “Maar het besluit van de hogeschool om middelen anders in te zetten is een keuze waarin het welzijn van de studenten goed is meegenomen en wij als gemeente bovendien niet over gaan.”

Het college denkt verder dat studenten van de hogeschool nog steeds op andere plekken kunnen sporten. “Zoals bij studentensportverenigingen.” Ook bij het USC blijven de hogeschool-studenten welkom, alleen betalen ze daar vanaf dit najaar dan wel een veel hoger tarief.

Advertentie

Leiden Onderwijs Politiek Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×