Bakkersvakwedstrijden bij ROC Leiden

Aanstaande woensdag organiseert de afdeling Brood, Banket en Patisserie van ROC Leiden Consumptief de jaarlijkse vakwedstrijden voor deelnemers en oud-deelnemers van de bakkerijopleidingen. Vanaf 17.00 uur zijn in de sportzaal van de school aan het Lammenschanspark 1 (naast het station) de prestaties van circa 150 deelnemers te bewonderen.

In diverse categorieën en niveaus strijden de deelnemers om de ROC-trofee voor de beste prestatie van 2002. Circa twintig gerenommeerde bakkers zullen de producten van de diverse deelnemers beoordelen op aspecten als originaliteit, presentatie, uiterlijk, smaak en de verkoopbaarheid van de producten. In de beoordeling wordt uiteraard rekening gehouden met het opleidingsniveau. Om 20.30 uur zullen woensdagavond de prijswinnaars gepresenteerd worden, een gebeuren dat jaarlijks vele honderden belangstellenden uit het bedrijfsleven trekt. In de voorbereiding krijgen alle deelnemers een nauw omschreven opdracht: De leerlingen niveau 1 (assistent-bakker) maken vruchtencakes, witte puntbroodjes, sprits en marsepein figuren die gepresenteerd worden in een etalage rond het thema ‘Amerika’. Voor de niveau 2-deelnemers Broodbakken is het thema ‘Europa’. Bij de banketbakkers niveau 2 draait alles om ‘Azië’. Zij maken marsepein figuren, een marasquin crèmetaart en koekjes naar eigen keuze. De niveau 3-deelnemers hebben een vrije opdracht, waarbij wel een aantal eisen vastliggen ten aanzien van de te maken producten.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×