Eiervalproef voor kinderen bij Noordwijk Space Expo

De permanente ruimtevaarttentoonstelling Space Expo in Noordwijk organiseert tijdens de paasdagen (zondag 31 maart en maandag 1 april van 10 tot 17 uur) de eiervalproef. Het ludieke experiment voor kinderen is afgeleid van testen die bij ruimtevaartorganisaties ESA / ESTEC plaatsvinden voor de lancering van een satelliet.

Op eerste en tweede paasdag organiseert Space Expo voor kinderen van 8 tot 15 jaar een speels, spannend en educatief evenement. Bij de eiervalproef onderwerpen zij fraai en functioneel verpakte eieren aan de ultieme test: een val van vier meter hoogte. De kinderen waarvan de (ongekookte) eieren de test zonder breuk doorstaan verdienen een ruimtevaart-infopakket van ESA. De maker van de meest originele, functionerende verpakking wint een Space Expo-horloge. De eiervalproef is een experiment afgeleid van de testen die bij ESA / ESTEC plaatsvinden voor de lancering van een satelliet. De instrumenten, maar ook de eventuele astronauten moeten zo verpakt zijn dat zij het brute geweld van de lancering kunnen doorstaan. Kinderen die aan de eiervalproef bij Space Expo deelnemen krijgen hulp van een als paashaas verklede student van de Technische Universiteit Delft.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×