Nu ook geval van Nekkramp in Leiden

Een peuter uit Leiden is donderdag opgenomen in het LUMC, na een besmetting met de meningokokkenbacterie. Volgens de GGD Zuid-Holland Noord is de kans op uitbreiding van de besmetting klein, omdat het kind nog niet naar school ging. Ook ging het niet naar een kinderdagverblijf, zodat er weinig contact is geweest met andere kinderen.

De GGD Zuid-Holland Noord heeft de rest van het gezin voor de zekerheid wel antibiotica voorgeschreven. Een woordvoerster van de GGD in Leiden zegt dat er geen verband bestaat met de drie eerdere besmettingen, vorige week, in Warmond en in Hazerswoude-Dorp. Een van die drie is aan de ziekte bezweken.

Leiden meningokokken nekkramp


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×