Koningin van de Tumba in Stadsgehoorzaal

De Koningin van de Tumba, Izaline Calister, komt woensdag 27 maart 2002 naar de Stadsgehoorzaal. Calister, geboren te Curaçao vermengt in een handomdraai de traditionele muziek van haar geboorte-eiland met de jazz. Een cross-over interpretatie die zowel op de Antillen als in Nederland insloeg als een bom.

La Calister woont sinds haar 18de in Groningen waar zij, met de titel doctorandus in de bedrijfskunde op zak, ook nog eens het conservatorium bewandelde. Na vijf jaar studeerde ze ook daar cum laude af in de richting lichte muziek, met als hoofdvak zang. Vervolgens werkt Izaline mee aan verschillende World/Jazz formaties, zoals Jasper van t Hofs groep Pili Pili, de DuitsewereldbandDissidenten en het Antilliaans-Nederlandse gezelschap Zamanatitoki onder leiding van bassist Eric Calmes. Met onder andere laatstgenoemde vormt Izaline vandaag de dag haar eigen band, waarmee zij met veel succes haar carrière continueert. Haar debuut album, Sono di un Muhe, werd razend enthousiast ontvangen op de Antillen en bereikte de nummer 1 van de top 40 van Curaçao. Ook de recensies in de Nederlandse pers logen er niet om.One Womans Dream kan beschouwd worden als een ode aan de traditionele muziek van Curaçao. Met voornamelijk eigen geschreven composities blaast Izaline Calister nieuw leven in traditionele ritmes zoals de tumba, de Antilliaanse waltz, de mazurka en de tambu. Het concert vindt plaats in de grote zaal van de Stadsgehoorzaal en begint om 20.15 uur. Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar bij de kassa van de Stadsgehoorzaal, Breestraat 60 in Leiden, tel. 071 – 513 17 04. De kassa is tijdens werkdagen geopend van 10.00 – 18 .00 uur (do.tot 21.00 uur) en op zaterdag van 10.00 – 16.00 uur. U kunt de kaarten ook bestellen via internet.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×