Actie Sintvoorieder1

Vanaf maandag 20 november 2023 staat Sleutelstad vijf dagen lang in het teken van de inzamelactie SintvoorIeder1. Tijdens de actieweek worden cadeaus ingezameld voor kinderen die anders geen cadeau zouden krijgen met Sinterklaas; kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien. Dat gaat in de grote steden om een op de negen kinderen! Stichting Sintvoorieder1 verzorgt pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar en zorgt dat deze bij de juiste kinderen terecht komen. De cadeaus worden onder meer ingezameld via de actie die Sleutelstad in samenwerking met Omroep West  en een aantal collega lokale omroepen organiseert.

In ons Sintvoorieder1-liveblog houden we je vanaf het begin van de actie op de hoogte van het verloop.

Kijk hier hoe de actie vorig jaar verliep! sleutelstad.nl/2022/11/15/liveblog-actie-sint-voor-ieder1-doneer-nu-bij-sleutelstad

Sleutelstad voert actie: doneer ook!
Sleutelstad, de omroep voor de Leidse regio, voert vijf dagen lang actie in samenwerking met de buuromroepen Studio Alphen, Bo, Den Haag FM en Radio West.

Iedereen kan van maandag 20 november t/m vrijdag 24 november een cadeau komen doneren in de studio van Sleutelstad aan de Middelstegracht 87a in Leiden. De studio is die dagen geopend van 8.00-18.00 uur.

Wensenlijstje
De Sint is erg blij met donaties en maakt daar graag een cadeau van voor alle kinderen van 0 tot 18 jaar. Helaas kan hij niet van elke donatie een cadeau maken.

Fietsjes, oorlogsspeelgoed, groot (buiten)speelgoed, speelgoed dat duidelijk gebruikt is en kleding gerelateerd aan een specifieke maat kunnen wij helaas niet innemen. Volg onderstaande checklist om te weten of jouw donatie geschikt is als cadeau.

Vind je het lastig om te bedenken wat je wilt doneren? Hieronder vind je een inspiratielijstje:

 

0-4 jaar: Bijtring, puzzel, knuffeldier, rammelaar, pop, autootje, voorleesboek, blokken, badspeelgoed, Duplo, Lego, voelboek, knutselspullen, eigen bestek, slaapdoekje, slabbetje.

4-12 jaar: Knutselspullen, tekenspullen, (strip)boek, puzzel, tijdschrift, spelletje, voetbal, springtouw, stoepkrijt, Lego, Playmobil, Barbie, plastic figuren/dieren, tasje, portemonnee, toilettas, schrijfspullen, gelpennen, sieraden, haaraccessoires.

12-18 jaar: Tijdschrift, stripboek, boek, voetbal, sieraden, make-up, toilettas, parfum, aftershave, deodorant, leuke gadgets, koptelefoon, muts, riem, portemonnee, sjaal, zonnebril.

Doel: 30.000 cadeaus
De te doneren cadeaus zijn voor kinderen van 0 t/m 18 jaar, met een waarde van maximaal 25 euro. De cadeaus moeten nieuw zijn en je hoeft deze niet in te pakken, zodat Stichting SintvoorIeder1 hiervan mooie pakketten kan samenstellen. Deze worden met hulp van maatschappelijke partners, zoals de Voedselbanken en (crisis)opvanghuizen, aan kinderen uitgereikt die normaal gesproken geen cadeau op 5 december zouden ontvangen.

Het doel is om met de gezamenlijke actie 30.000 cadeaus in te zamelen. Help je ook mee? Luisteraars worden opgeroepen om zelf te komen doneren, maar natuurlijk kunnen zij ook zelf deelacties organiseren bijvoorbeeld door cadeaus in te zamelen bij de sportclub, de muziekvereniging of onder collega’s. Ook voor bedrijven is het mogelijk om in de uitzending cadeaus te komen doneren.

Omroep West
Deze actie is geïnitieerd door Omroep West, die als regionale omroep de regie neemt om samen met Stichting Sintvoorieder1 en de samenwerkende omroepen de actie tot een succes te brengen.
Naast deze actie werken Omroep West en de genoemde lokale omroepen al jaren nauw samen in de dagelijkse nieuwsvoorziening in de regio. Meer is te lezen op deze webpagina over het  Regionaal Nieuws Netwerk. Meer informatie over de actie Sintvoorieder1 bij Omroep West vind je hier.
Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×