Museum & School krijgt navolging

Het project Museum & School, een initiatief van de gemeente Leiden, waarbij zeven musea gratis toegankelijk voor alle basisschoolklassen van de stad, krijgt landelijk navolging.

De Leidse musea Naturalis, Boerhaave, De Lakenhal, Het Koninklijk Penningkabinet, het Rijksmuseum voor Volkenkunde, het Rijksmuseum van Oudheden en de Hortus Botanicus doen mee in het scholierenprogramma. Het project kreeg vorige week landelijke bekendheid toen staatssecretaris Rick van der Ploeg zei dat hij Museum & School in het hele land wil invoeren. `Je bereikt zo alle bevolkingsgroepen, zonder je op een specifieke groep te richten. En de ervaring heeft geleerd dat het tot een herhalingsbezoek leidt, dus met de ouders erbij`, aldus Van der Ploeg. Het project Museum & School is in september vorig jaar verlengd voor een periode van vier jaar.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×