Universiteit Leidse zusterstad in opspraak

Een plaats aan de prestigieuze universiteit van Oxford blijkt voor minder goede studenten ook te koop te zijn. In ruil voor een flinke donatie van bijvoorbeeld de ouders van een potentiële student, is zeker een van de 39 ’colleges’ van Oxford bereid om extra ruimte te creëren aan een opleiding.

Een journalist van de Britse krant The Sunday Times, die zich voordeed als een rijke bankier, kreeg van het Oxfordse Pembroke College te horen dat het vrijwel zeker mogelijk was om iets voor diens zoon te ritselen aan de faculteit rechten. De leerling zou wel het academische niveau van Oxford moeten aankunnen, maar hoefde niet te horen tot de allerbeste scholieren die normaal gesproken tot Oxford worden toegelaten. Naast de normale plaatsen aan de faculteit, zou er dan een extra plaats worden gecreëerd voor de zoon van de ’bankier’ die aanbood circa 500.000 euro aan Pembroke te willen doneren. De universiteit zegt enkel de crème de la crème van de Britse scholieren te accepteren. De plaatsvervangend rector van de universiteit van Oxford, Colin Lucas, heeft laten weten geschokt te zijn door de onthulllingen. Hij kondigde aan dat de aantijgingen zullen worden onderzocht. “Als er ook maar een greintje waarheid in de beschuldigingen zit, moet het college de strengste maatregelen nemen om zijn imago weer te herstellen”, aldus Lucas.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×