Acht aanhoudingen na diefstal met achtervolging

Zaterdagmiddag omstreeks 16:00 uur hebben agenten van Politie Hollands Midden acht personen aangehouden, nadat ze bij een buurtwinkel in de Hoofdstraat in Leiderdorp geld hadden gestolen. De aanhoudingen vonden plaats na een korte achtervolging die eindigde met een aanrijding op de Engelendaal.

Bij de diefstal werd de 59-jarige eigenaar van de winkel door een vrouw afgeleid terwijl de man geld stal uit een werkruimte. Het gedrag van zijn klanten wekte de argwaan van de eigenaar. Hij zag nog net de man uit de, niet voor klanten bestemde, werkruimte komen en rende de groep achterna, maar kon niet verhinderen dat ze er in een auto vandoor gingen. De onmiddelijk gewaarschuwde politie zette de achtervolging in. Tijdens de achtervolging omzeilde de vluchtauto een blokkade van een politieauto en een lijnbus op de Hoogmadeseweg door deels over het trottoir rakelings langs een aantal mensen te rijden. Op de Engelendaal stak de auto met hoge snelheid de kruisingen over, hierbij de verkeerslichten compleet negerend. Toen er geen risico voor andere verkeersdeelnemers was hebben twee politieauto’s de vluchtauto bewust aangereden zodat de achtervolging stopte. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. Eén 25-jarige vrouwelijke inzittende van de auto is wel voor controle naar het ziekenhuis gebracht, maar er bleek geen medische verzorging nodig te zijn. Alle acht personen; twee mannen, vijf vrouwen en een 5-jarig jongetje, zijn aangehouden en verhoord. Het gestolen geld is niet teruggevonden. Wel had het jongetje de lege portemonnee van de winkeleigenaar in zijn onderbroek. Op het jongetje na, zijn ze allemaal in verzekering gesteld. Het betreft een 39-jarige man, een 19-jarige man en vijf vrouwen van 39, 37, 25, 18 en 16 jaar. De 19-jarige man komt uit Italië, de anderen zijn woonachtig in Utrecht. De eigenaar van de buurtwinkel heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×