Leiden Atletiek goed vertegenwoordigd bij Braassemloop

Maar liefst 56 atleten van Leiden Atletiek namen zondag deel aan de 33e Braassemloop in Roelofarendsveen. Een aantal van hen keerde met een prijs terug van de op één na laatste wedstrijd van het Zorg & Zekerheid circuit. Erika van de Bilt won zonder tegenstand de 20 kilometer bij de dames in 1.13.17. De Leidse atlete is eindelijk verlost van een hardnekkig griepvirus dat de oorzaak was van tegenvallende resultaten de afgelopen weken. Van de Bilt hoefde slechts 7 heren voor te laten, waaronder clubgenoot Casper van den Burgh, de triathleet die met 1.08.42 derde werd op de langste afstand. Hans Wubben van AAV`36 uit Alphen aan de Rijn was met 1.06.07 de snelste bij de heren.

Op de 10 kilometer behaalde Tim Brouwer de Koning een verdienstelijke tweede plaats. Met een tijd van 33.07 gaf hij 40 seconden toe op winnaar Benjamin Romkes van AV Zaanland. Over twee weken wordt het Zorg en Zekerheid circuit afgesloten met de Omloop van Noordwijkerhout. Erika van de Bilt, al zeker van de circuitwinst op de langste afstand bij de dames, zal er niet bij zijn. Zij bereidt zich dan op Lanzarote voor op het voor haar belangrijke baanseizoen. Miranda Boonstra is afgelopen vrijdag op de baan van AV FIT in Zeist 4e geworden bij het Nederlands Kampioenschap 10000 meter. Dit kampioenschap is een aantal jaren geleden losgekoppeld van het reguliere kampioenschap dat in juli gehouden wordt, onder andere vanwege de gunstigere te verwachten weersomstandigheden. Vivian Ruijters van Prins Hendrik uit Vught werd met 34.40.32 Nederlands kampioene. Waar ze de afgelopen jaren zilver en brons won, viel Boonstra ditmaal met 35.11.73 net buiten de prijzen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×