Mohamed Rabbae wethouderskandidaat GroenLinks

GroenLinks-kamerlid Mohamed Rabbae wordt wethouder in Leiden. Rabbae komt binnen via de nieuwe procedure, waardoor ook mensen van buiten de gemeenteraad wethouder kunnen worden. Mohamed Rabbae stond tegen zijn zin niet op de kandidatenlijst voor de komende Tweede Kamer-verkiezingen.

De vorig wethouder van GroenLinks, Jan Laurier, heeft vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn ontslag ingediend omdat het vertrouwen in hem was opgezegd door de VVD die ook van het Leidse college deel uitmaakte. GroenLinks heeft daarop het College verlaten. Inmiddels onderhandelen dezelfde partijen (PvdA, VVD, GroenLinks en D66) weer over een nieuw collegeprogramma. GroenLinks schuift Rabbae naar voren als eerste wethouder. Een eventuele tweede kandidaat hangt af van het het feit of GroenLinks twee wethouders zal mogen leveren in het nieuwe college van B&W.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×