Eerste paal politiebureau Leiden-Zuid

Op de hoek van de Vijf Meilaan en de Boshuizerlaan slaat wijkbewoonster mevrouw Miep Rozendaal maandagmiddag 29 april om 15:30 uur de eerste paal van een nieuw politiebureau. Een jaar later zal het Politieteam Leiden-Zuid weer in de wijk zelf gevestigd zijn. Op dit moment is het wijkbureau voor bewoners van Leiden-Zuid nog gevestigd aan de Witte de Withlaan net aan de overkant van het water in de gemeente Voorschoten.

Het nieuwe gebouw zal onderdak bieden aan de 40 politiemedewerkers van Leiden-Zuid. De nieuwbouw maakt onderdeel uit van een omvangrijk nieuwbouwprogramma van Politie Hollands Midden. Het is het derde bouwproject in een plan dat zeven nieuwe bureaus omvat. Na het nieuwe politiebureau in Leiden-Zuid, zal ook in Leiden-Noord een nieuw bureau worden gerealiseerd. Wanneer het politieteam in Leiden-Noord aan de beurt is, is nog niet te zeggen. Dit team is het laatste team in Leiden dat nog niet over adequate huisvesting beschikt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×