Schaapscheren op Kinderboerderij Merenwijk

Op zondag 28 april houdt de Kinderboerderij Merenwijk een Open Dag. Van 13.00 – 16.00 uur is iedereen van harte welkom op de kinderboerderij aan het Parkzicht 100 in Leiden. Tijdens de Open Dag gaan de schapen onder het (scheer)mes en worden van hun dikke wintervacht bevrijd. Met de afgeschoren wol kan vervolgens van alles gedaan worden: wassen, kaarden, spinnen, verven. Medewerkers en vrijwilligers van de kinderboerderij zullen deze `wolactiviteiten` ter plekke demonstreren en er uitleg over geven. Jong en oud kunnen dit met eigen ogen aanschouwen en ook zelf meedoen.

De Open Dag vindt plaats in het kader van het Nationaal Kinderboerderijenweekend. Dit weekend wordt op initiatief van de Stichting Kinderboerderijen Nederland gehouden en heeft als doel het werk van de kinderboerderijen extra onder de aandacht te brengen. Kinderboerderijen kunnen een grote rol spelen bij het ontwikkelen en bepalen van een mening over het omgaan met dieren. Een kinderboerderij is namelijk dé ontmoetingsplek bij uitstek voor mens en dier. Bezoekers, groot en klein, krijgen er de kans direct in contact te komen met dieren. Kinderboerderij Merenwijk is gelegen aan het Parkzicht 100 in Leiden. De openingstijden zijn: maandag tot en met zondag, van 8.00 – 16.30 uur. Let wel: de kinderboerderij is dus dagelijks open, ook in het weekend! De Open Dag van zondag 28 april is speciaal omdat er extra activiteiten zijn en uitleg gegeven wordt. Maar wat betreft de openingstijden is het eigenlijk elke dag Open Dag op de Kinderboerderij Merenwijk! Informatie over het Nationaal Kinderboerderijen Weekend en de deelnemende kinderboerderijen is ook te vinden op: www.kinderboerderijenweekend.nl

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×