Leidenaar Jaap van Duijvenvoorde 5e NK Atletiek

De marathon van Rotterdam gold dit jaar tevens als Nederlands Kampioenschap. Een tweetal atleten van Leiden Atletiek streden daar voorin. Robert Smits vertrok zeer ambitieus in een groep op een schema van 2 uur en 14 minuten. Ondanks het tempowerk van onder meer Kamiel Maase, slaagde deze groep niet in zijn opzet. Het onverwacht warme weer eiste zijn slachtoffers. Na 32 kilometer ging de kaars uit bij Smits en beëindigde hij de wedstrijd.

Door de slijtageslag in de wedstrijd kwam de tweede marathonloper van Leiden Atletiek verrassend hoog in de uitslag. Leidenaar Jaap van Duijvenvoorde was gestart voor een tijd onder de 2 uur en 30 minuten. Op de schema`s van trainer Mustapha Elorche en gegangmaakt door Tim Brouwer de Koning slaagde hij ruimschoots in zijn opzet. Met 2.27.34 was hij 29e bij de mannen overall en 5e bij het Nederlands Kampioenschap.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×