Europese Wereldwinkeldag

Op ongeveer 200 plaatsen in Nederland zal op zaterdag 27 april om 12.00 uur het “koffielied” gezongen worden. Op het plein bij de Burcht zal het “Albert Schönbergkoor” met dit lied de opening verzorgen van de “Europese Wereldwinkeldag” die dit jaar helemaal in het teken staat van “eerlijke koffie”. Met de huidige wereldwijde koffiecrisis hebben de koffieboeren het moeilijker dan ooit. Ze krijgen op dit moment vaak niet eens de kostprijs voor hun koffie. De Wereldwinkel heeft een aantrekkelijk alternatief: kwalitatief hoogwaardige koffie waarvoor een eerlijke prijs is betaald die direct terechtkomt bij de koffieboer.

Tussen 12.00 uur en 16.00 uur zijn er diverse activiteiten in en rondom de winkel. Er zijn diverse standjes ingericht met produkten en lekkernijen uit onder andere Latijns Amerika en Mexico, er is een kinderkraam en verder zijn er een aantal optredens waaronder die van een buikdanseres en van een Afrikaanse drumband. Overigens kunt het buikdansen ook zelf ervaren want de danseres zal een les verzorgen van ongeveer 45 minuten. In de winkel zelf zal een foto exposititie hangen die laat zien hoe koffie nu eigenlijk gemaakt wordt. En natuurlijk is er gelegenheid om eens een “eerlijk” bakkie te proeven. De Wereldwinkel vindt u aan de burchtsteeg 12 in Leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×