Delegatie uit Oxford bezoekt Leiden

Van donderdag 2 mei tot maandag 6 mei is er een delegatie uit de Engelse partnerstad Oxford in Leiden. De delegatie bestaat, naast de deputy Lord Mayor (loco-burgemeester) Bob Hoyle, uit de Sheriff of Oxford Maureen Christian, Lord Lieutenant Hugo Brunner, raadslid Alan Pope, stedenbandambtenaar May Wylie, leden van het stedenbandcomité en leden van het Royal British Legion (oud-strijders). De leden van het comité en de oud-strijders worden ondergebracht bij Leidse gastgezinnen, waarvan velen reeds jarenlang goede contacten hebben met Oxford. Donderdagmiddag wordt de delegatie van comité en oud-strijders traditiegetrouw begroet op de Lorentzschool. De officiële delegatie arriveert op zaterdag 4 mei.

Op vrijdag 3 mei vindt er een gemeenschappelijke vergadering van de stedenbandstichtingen uit Leiden en Oxford plaats in het stadshuis. Op zaterdag 4 mei neemt de delegatie uit Oxford om 19.00 uur deel aan de Dodenherdenking in de Marekerk en de daaropvolgende stille tocht naar het bevrijdingsmonument bij Molen De Valk. Zondag 5 mei bezoekt het gehele gezelschap de Floriade en staat `s avonds het jaarlijkse diner van de gasten en de leden van de vereniging Vrienden van Oxford op het programma. Hierbij zitten ook burgemeester Postma en zijn echtgenote aan.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×