Andrés Marín & Rafael Campallo met Mano a Mano.

Andrés Marín & Rafael Campallo in Stadsgehoorzaal

In “Mano a Mano” (hand in hand) creëren deze twee topdansers een aantrekkelijk en contrastrijk visueel spektakel zonder de originele wortels van deze historische dansvorm te verloochen. Marín & Campallo laten zich daarbij begeleiden door 2 zangers en 2 gitaristen. Donderdag 2 mei in de Stadsgehoorzaal.

Naast de tango wint de flamenco aan populariteit onder de Nederlandse bevolking. De flamencodans staat voor passie, temperament en waardigheid. Meer en meer laat onze ingetogen cultuur zich verleiden door de opzwepende ritmes en flinke tempoversnellingen. De flamenco kent vele hoofdvormen en honderden variaties, zodoende biedt het repertoire de mogelijkheid steeds nieuwe aspecten te belichten. De flamencodanser Andrés Marín behoort tot de “avantgarde” van de huidige generatie. Hij valt het best te typeren als “de Nijinski” onder de flamencodansers Andrés ontwikkelde een opmerkelijk dynamisch gevoel voor ritme en schuwde ook de muzikale innovatie van de flamenco niet. Hij creëerde een specifieke, kleurrijke stijl en ging de confrontatie aan met vele andere dans-en muziekstijlen. Rafael Campallo is een bijzondere ‘fysieke’ flamencodanser met een sterke uitdrukkingskracht. Zijn ritmische en visuele timing is bijzonder aantrekkelijk en modern. Niet voor niets werd hij in 1999 bekroond met de eerste prijs van het prestigieuze festival van “La Union”. In “Mano a Mano” (hand in hand) creëren deze twee topdansers een aantrekkelijk en contrastrijk visueel spektakel zonder de originele wortels van deze historische dansvorm te verloochen. Marín & Campallo laten zich daarbij begeleiden door 2 zangers en 2 gitaristen. Het concert vindt plaats in de Grote Zaal en begint om 20.15 uur. Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar bij de kassa van de Stadsgehoorzaal, Breestraat 60 in Leiden, tel. 071 – 513 17 04. De kassa is tijdens werkdagen geopend van 10.00 – 18 .00 uur (do.tot 21.00 uur) en op zaterdag van 10.00 – 16.00 uur.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×