Zondag eredivisie atletiek in Leiden

Zondag 12 mei organiseert Leiden Atletiek een eredivisiewedstrijd in het kader van de Nederlandse clubcompetitie. Zowel bij de dames als de heren zullen zes van de twaalf sterkste atletiekverenigingen van Nederland het tegen elkaar opnemen in sportpark “De Leidse Hout”. Er wordt een compleet baanprogramma afgewerkt met diverse loopafstanden, werp- en springonderdelen en de altijd spectaculaire estafettes 4 x 100 en 4 x 400 meter. De prestaties op de onderdelen worden met behulp van tabellen omgezet in punten. De clubs met de hoogste totaalscores uit de twee eredivisiepoules zullen op 16 juni in Breda in een finalewedstrijd uitmaken welke atletiekclub zich de sterkste van Nederland mag noemen.

De dames van Leiden Atletiek komen voor het derde achtereenvolgende jaar uit in de eredivisie. Ondanks de aanwezigheid van onder andere afstandsloopsters Erika van de Bilt en Miranda Boonstra, zullen zij flink hun best moeten doen om zich te handhaven op het hoogste niveau. Bij de herenploeg van Leiden Atletiek, die dit jaar debuteert in de eredivisie, zijn de verwachtingen hoger gespannen. Met onder meer sprinter Martijn Ungerer, steeple chase loper Jeroen van Dijke, lange afstandsloper Kamiel Maase, kogelslingeraar Ronald Gram en de estafetteploeg heeft Leiden Atletiek een aantal sterke troeven in huis. Naast Leiden Atletiek zullen de volgende clubs hun opwachting maken in de Leidse Hout: de dames- en herenploegen van Rotterdam Atletiek, Haag Atletiek uit Den Haag, ARV Ilion uit Zoetermeer, de heren van Attila uit Tilburg en AV Nijmegen en de dames van KAV Holland uit Haarlem en Ciko`66 uit Nijmegen. Dat betekent dat nationale topatleten topatleten als sprinter Troy Douglas, hordenloopster Judith Vis, hoogspringer Wilbert Pennings en de polsstokhoogspringers Chris Tamminga en Laurens Looije aan de start verwacht mogen worden. De wedstrijd wordt gehouden in sportpark De Leidse Hout aan de Anthony Duyklaan en begint om 11 uur met het kogelslingeren. Het eerste loopnummer is de 4 x 100 meter estafette om 12 uur. De toegang is gratis. Meer informatie over de locatie en het tijdschema staat op www.leidenatletiek.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×