Veel schade bij botsing op Lage Rijndijk

In de nacht van dinsdag op woensdag, rond 00.30 uur, heeft op het kruispunt van de Sumatrastraat, de Lage Rijndijk en de Admiraalsweg een verkeersongeval plaatsgevonden. Een 44-jarige automobilist uit Leiden reed over de Sumatrastraat, uit de richting van de Javastraat. Op het kruispunt met de Lage Rijndijk, gaf hij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 38-jarige automobilist uit Leiderdorp. De man uit Leiderdorp reed met de voorzijde van zijn voertuig tegen de rechterachterzijde van het voertuig van de man uit Leiden. Deze maakte een draai van 180 graden en kwam tot stilstand tegen het voertuig van een 53-jarige man uit Oegstgeest, dat op dat moment stilstond op de Admiraalsweg. Bij de aanrijding ontstond veel materiele schade. De automobilist uit Leiderdorp liep een gekneusde pols op. Later bleek dat de automobilist uit Leiderdorp te veel gedronken had. Onderzoek van de verkeersdienst wees bovendien uit dat hij de kruising met minimaal 65 kilometer per uur naderde. De ademanalyse wees 400 Ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×