De nieuwe burgemeester van
Leiden, prof.dr. W. Lemstra.

Leiden krijgt waarnemend burgemeester

Leiden krijgt een waarnemend burgemeester. Commissaris van de koningin Jan Franssen heeft CDA Eerste Kamerlid Wolter Lemstra aangewezen als waarnemer. Lemstra gaat op 1 juni in Leiden aan de slag. Overigens is Lemstra momenteel met vakantie en kan dus nog niet zelf op de benoeming reageren.

Lemstra is buitengewoon hoogleraar Publiek Private Samenwerking en Public Management aan de Universiteit Twente en bestuursvoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en was burgemeester van Hengelo (Overijssel). Daarvoor was hij secretaris-generaal van de ministeries van Volkshuisvesting en van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur. In de Eerste Kamer houdt hij zich bezig met Antilliaanse Zaken, Verkeer en Waterstaat en Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Afgelopen dinsdag trad burgemeester Postma per direct terug, omdat vertrouwelijke informatie over zijn functioneren naar de media was gelekt. Postma vond dat hij daardoor niet goed meer kon functioneren als burgemeester.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×