Leidse politiek blij met Lemstra

Verheugde reacties van de fractievoorzitters van de politieke partijen in Leiden, op de benoeming van waarnemend burgemeester Wolter Lemstra. De CDA-er werd vrijdag door Commissaris van de Koningin Franssen benoemd. Op 1 juni begint hij, aanstaande woensdag is de eerste kennismaking met Lemstra, die momenteel voor een korte vakantie op de Veluwe is. Lemstra (66) woont in Hengelo, waar hij ook burgemeester was. Waarschijnlijk krijgt Leiden rond 1 januari 2003 weer een vaste burgemeester.

VVD-fractievoorzitter Leendert de Lange reageerde vrijdagavond in het Holland Centraal radio-programma Rondom de Raad verheugd op de benoeming. Ook SP-fractievoorzitter Paul Day is blij met Lemstra. Zijn D66-collega Olaf Welling kent Lemstra nog van het ministerie: “een prettige man om mee samen te werken”. Lemstra geldt als een zwaargewicht die niet alleen even op de winkel komt passen. Precies wat Leiden nodig heeft, oordelen de fractievoorzitters en de Commissaris van de Koningin in koor. Lemstra schreef onder andere een rapport over Overheidsmanagement. Dat kan hem in Leiden ongetwijfeld nog goed van pas komen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×