Brom- en snorfietscontrole

De politie heeft op donderdag 23 mei van 20.00 tot 02.00 uur voor de vijfde keer deze maand een brom- en snorfietscontrole gehouden. Er werd tijdens de controles voornamelijk gecontroleerd op de technische staat van de voertuigen, de aanwezigheid van certificaat danwel rijbewijs, het gebruik van de valhelm en het rijden onder invloed. In totaal werden er 290 brom- en snorfietsen gecontroleerd waarbij in totaal 295 bekeuringen werden uitgeschreven. De meest voorkomende gedragingen/overtredingen waren; het niet dragen van de valhelm (103, gemiddeld 35,5%) het overschrijden van de maximum constructiesnelheid (93, gemiddeld 32,1%) en het niet kunnen tonen of niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat danwel rijbewijs (49, gemiddeld 16.9%). Andere overtredingen/gedragingen waren; ondeugdelijke reminrichting/stuurinrichting, ten onrechte of helemaal niet voeren van oranje of gele plaat en onverzekerd rijden. Bovendien bleek een aantal bestuurders nog niet de leeftijd van 16 jaar te hebben bereikt. Naast deze overtredingen werden tien bestuurders aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. Negen van hen kregen na een blaastest een proces verbaal. De politie wijst dat men vanaf 1 mei verplicht is een nieuwe verzekering af te sluiten voor de brom- en snorfiets voor het verzekeringsjaar 2002. Daarnaast moet het plaatje zichtbaar achterop het voertuig worden aangebracht. Indien dit nog niet gebeurd is kan men zich wenden tot een verzekeringsmaatschappij of assurantiekantoor. Uit landelijk onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) is gebleken dat het slachtofferrisico voor bijvoorbeeld 16,17 jarigen op de brom- en snorfiets vele malen hoger is dan het risico voor fietsers in deze leeftijdscategorie.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×