Daders overval postkantoor na jaar gepakt

Ruim een jaar na de overval op het postkantoor aan de Breestraat, heeft de politie twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 53-jarige Leidenaar en een 35-jarige man uit Delft. Op dit moment onderzoekt het openbaar ministerie hun aandeel in de geruchtmakende zaak. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

Op maandagochtend 2 april vorig jaar overvielen twee mannen even voor acht uur `s ochtends het postkantoor aan de Breestraat. Op dat moment waren drie medewerkers en een schoonmaakster in het postkantoor aanwezig. Zij bedreigden het personeel met een vuurwapen en gingen er met een onbekend geldbedrag en groot aantal betaalkaarten lopend vandoor in de richting van het Kort Rapenburg. De politie, die ondanks een snelle en grootscheepse speuractie de daders niet meer kon achterhalen, sloot toen niet uit dat het duo zich al op zaterdagmiddag had laten insluiten. Direct na de overval formeerde de politie een speciaal rechercheteam om de zaak te onderzoeken maar aanvankelijk zonder veel resultaat. Ook aandacht in het tv-programma Opsporing Verzocht leverde toen niet de gewenste gouden tip op. De politie wil in het belang van het onderzoek niet zeggen hoe ze de twee mannen uiteindelijk op het spoor is gekomen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×