Foto: Harry Stuurman

Te water geraakte auto blijkt gestolen

Een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagmorgen even na 10.30 uur met een van diefstal afkomstige auto het Galgewater ingereden. Volgens getuigen reed de automobilist met hoge snelheid door de Sint Aagtenstraat waar hij een 47-jarige taxichauffeuse met de buitenspiegel van zijn auto tegen de heup raakte. De automobilist is vervolgens op hoge snelheid doorgereden en heeft op de Steenstraat achtereenvolgend een vrouw aangereden en een reclamebord en container geraakt. De automobilist zou al slingerend zijn weg hebben vervolgd, waarna hij via de reling van de Blauwpoortsbrug de gracht inreed.

De automobilist wist uit het voertuig te komen waarna omstanders hem aan de kant hebben geholpen. Toen de automobilist wilde weglopen, werd hij door de omstanders tegengehouden. De politie heeft de bestuurder die vermoedelijk onder invloed was aangehouden en ingesloten. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen. De uitslag daarvan is nog niet bekend. Omdat het niet duidelijk was of er meer inzittenden in het voertuig zaten, hebben duikers het voertuig onderzocht. Er bleek verder niemand in te zitten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×