Vervoersmiddelen juni-thema van Wereldwinkel Leiden

In de maand juni besteedt de Wereldwinkel Leiden extra aandacht aan producten die iets met vervoer te maken hebben. In de winkel is een groot assortiment van speelgoed en schaalmodellen van vervoermiddelen. In de winkel is een aparte hoek ingericht met een overzicht van vervoermiddelen die in verschillende landen gebruikt worden: van ezelkar, riksja en zeilvlot tot treinen, motoren met zijspan en luchtschepen. De producten zijn afkomstig van producenten uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië en zijn verhandeld volgens de principes van eerlijke handel.

Een deel van de miniaturen, fietsen en auto`s – waaronder veel Citroën modellen – zijn gemaakt van gerecycled blik. Ze zijn afkomstig van een organisatie in Madagascar. Deze organisatie heeft als doel de levensomstandigheden van een groep ambachtslieden te verbeteren door afzetkanalen te vinden voor de producten. Door de samenwerking met Nederlandse handelspartners, zoals Oxfam en de Evenaar wordt deze doelstelling ook bereikt. Tot voor kort werd voor het solderen van het blik houtskool gebruikt en was het werk tamelijk ongezond. Met ondersteuning van de handelspartners is inmiddels overgeschakeld op een mens en milieuvriendelijke productiewijze. Met behulp van windmolens worden accu’s opgeladen. Met de elektriciteit uit de accu`s kan het blik gesoldeerd worden en is een goede verlichting aanwezig. In de maand juni is er een groot assortiment aanwezig van deze modellen van gerecycled blik. De Wereldwinkel is gevestigd aan de Burgsteeg 12, en is geopend op maandag van 13:00 tot 18:00 uur, op dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur, op koopavond en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×