Kamiel Maase tijdens de 1500 meter.

Mannen Leiden Atletiek zesde in finale clubcompetitie

De mannenploeg van Leiden Atletiek is in Breda bij de finale van de Nederlandse clubcompetitie 6e geworden. Het bereiken van de finale eredivisie was voor de op dit niveau debuterende mannen al een fraai succes. Vooral door de afwezigheid van sprinter Martijn Ungerer en een blessure van ver- en hinkstapspringer Erik Laan was een hogere positie niet weggelegd voor de ploeg van ploegleider Peter Veldhuijzen.

Individueel waren er wel enkele goede prestaties te noteren. Ronald Gram won het kogelslingeren met 70.44 meter, een kleine verbetering van zijn persoonlijk record dat dateerde van de Gouden Spike vorige week en minder dan een halve meter onder het Nederlands record. Ook was er winst voor Kamiel Maase op de 1500 meter, twee dagen na zijn snelle 5000 meter in Kassel. Na 1000 meter sloot Michiel Löschner van Hellas uit Utrecht aan bij Kamiel en nam de kop over. In de slotronde sprintte de atleet van Leiden Atletiek weg van zijn enig overgebleven concurrent en zette 3.48 op de klokken. Bijna sloot Leiden Atletiek de dag af met een zege op de altijd spectaculaire 4 x 400 meter estafette. Na Ger Wessel, Marco Kortleever en Wouter Spreij was het aan slotloper Roel van Ree om een gat van 20 meter op Chiel Warners, de slotloper van AAC uit Amsterdam, dicht te lopen. Roel had aan de tienkamper een mooi richtpunt, maar strandde op een tweetal meter van Warners. Na het optellen van de punten op de 19 onderdelen bleek dat AAC de landstitel prolongeerde. Prins Hendrik uit Vught werd 2e en Hellas 3e. De vrouwenploeg van Leiden Atletiek wist zich in Eindhoven te handhaven in de eredivisie. Met een 4e totaalscore bleven de dames weinig punten achter op Ilion uit Zoetermeer, KAV Holland uit Haarlem en AV`34 uit Apeldoorn, maar zeer ruim voor op de incomplete ploegen van Haag Atletiek en Ciko`66 uit Arnhem. Die laatste twee clubs degraderen dan ook naar de eerste divisie. Miranda Boonstra won voor Leiden Atletiek de 3000 meter in 9.44.79. Op de 800 meter waren er een twee en derde plaats voor Heidi de Ridder met 2.11.98 en Claartje Raedts in 2.13.42. Fraukje Brinksma sprong 1.60 meter hoog. De Leidse dames sloten de dag fraai af met winst op de 4 x 400 meter 4.00.37. Afgelopen vrijdag is Kamiel Maase 5e geworden op de 5000 meter in het Duitse Kassel. Door het snelle aanvangstempo moest Kamiel de Kenyaan Mosima en de Duitser Baumann laten gaan en kwam hij op kop te lopen van een tweede groep. Een aantal atleten profiteerde hiervan en passeerde Maase in de slotronde, maar dat kon de Wageninger van Leiden Atletiek niet waarderen. Met een extra inspanning sprintte hij naar een 5e plaats in een mooie tijd van 13.33.81. Dat is slechts 3 seconden boven de richtprestatie voor deelname aan het Europees Kampioenschap, maar daarvan is Kamiel reeds verzekerd op zijn hoofdafstand, de 10000 meter.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×