Laatste kans aanvragen geld voor groene wijk

Nog tot en met vrijdag kunnen bewoners(organisaties) bij het Fonds Wijkinitiatieven van de gemeente een plan indienen voor een groenere en schonere straat of wijk. De gemeeente heeft een ruim budget voor acties om de buurt groener te maken, om speeltoestellen en speelplekken op te knappen en voor schoonmaakacties.

Wie kan meedoen? Alle bewoners, scholen en ondernemers in de gemeente Leiden kunnen een plan indienen. Aan welke voorwaarden moet een goed plan voldoen? Het plan moet ten goede komen aan het milieu in uw eigen straat of buurt. Naast het bedenken van het plan, helpt u het ook mee uitvoeren. Het plan wordt door zoveel mogelijk mensen uit de buurt gesteund. Een plan waar mensen ook op de lange termijn wat aan hebben, weegt zwaarder dan een eenmalige actie. Hoe kunt u een beroep op het fonds doen? Maak samen met uw buurtvereniging, bedrijf of school een plan voor: (meer) groen in de wijk, een opgeruimde buurt of voor het schoonmaken en opknappen van speeltoestellen en speelplaatsen. Dien dit plan in bij de gemeente Leiden. Het indienen van een plan kost u uiteraard helemaal niets. De beste plannen op het gebied van schoonmaken worden beloond met de `Leiden Ruimt Op!`- prijs`. Hoe kunt u uw plan indienen? Bel Lia Heijligers (071-5167638) en vraag om het Inschrijfformulier Fonds Wijkinitiatieven. U kunt dit formulier ook zelf ophalen bij de balies van het Stadsbouwhuis, Langegracht 72 en de dienst Milieu en Beheer aan de Admiraal Banckertweg 15. Als u meer wilt weten over het fonds, dan kunt u contact opnemen met Lia Heijligers. Tot en met vrijdag 21 juni kunt u uw initiatieven indienen. Stuur het formulier voor deze datum naar: gemeente Leiden, Stadsbouwhuis/Wijkbeheer, ter attentie van mevrouw L. Heijligers, postbus 9100, 2300 PC Leiden. U kunt het formulier ook zelf inleveren bij de balies van het Stadsbouwhuis aan de Langegracht 72 en de dienst Milieu en Beheer aan de Admiraal Banckertweg 15. Binnen een maand na sluitingsdatum krijgt u schriftelijk bericht of uw plan wordt gehonoreerd.

Leiden Leiden ruimt op


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×