Rembrandt`s brillenverkoper naar Lakenhal

Museum De Lakenhal in Leiden krijgt het schilderij De brillenverkoper (1624-1625) van Rembrandt van Rijn in langdurige bruikleen van de particuliere eigenaar. Dat heeft het museum bekendgemaakt. De eigenaar had het aanvankelijk in bruikleen gegeven aan Het Rembrandthuis in Amsterdam, maar daar lag het regelmatig in depot en was het dus niet voor het publiek te zien. Vanaf 25 juni is dat in Leiden wel het geval. Het paneel toont een brillenverkoper en twee omstanders en is destijds in Leiden geschilderd.

De brillenverkoper is nog niet zo lang geleden aan Rembrandt toegeschreven. Deskundigen van het internationale Rembrandt Research Project wezen het werk pas enkele jaren geleden als authentiek aan. De Lakenhal bezit ook een ander werk van Rembrandt: Palamedes voor Agamemnon (1626), eveneens in Leiden geschilderd.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×