Vijf atleten van Leiden Atletiek naar Europa Cup

De Koninklijke Nederlandse Atletiekunie heeft vijf atleten van Leiden Atletiek uitgenodigd voor de landenwedstrijd om de Europa Cup komend weekend in Sevilla. Nederland komt daar uit in de B-groep tegen Slovenië, Spanje, Portugal, Zweden, Zwitserland (mannen en vrouwen), Oostenrijk, Denemarken (mannen) en Wit-Rusland en Letland (vrouwen). Bij de mannen is Spanje favoriet voor winst en promotie naar de A-groep, bij de vrouwen is Wit-Rusland de grootste kanshebber.

Kamiel Maase zal uitkomen op de 3000 meter. Vorig jaar won hij deze afstand bij de Europa Cup in Budapest en bezorgde daarmee Nederland de maximale 8 punten. Ronald Gram is momenteel Nederlands beste kogelslingeraar en zal dan ook in Sevilla ons land verteenwoordigen op dat onderdeel. Afgelopen weekend scherpte Gram bij wedstrijden in Breda zijn persoonlijk record aan tot 70.44 meter. Enige Leidse dame in het gezelschap is Miranda Boonstra. Zij zal uitkomen op het onderdeel 3000 meter steeple chase. Op dat onderdeel, dat voor het eerst op het programma van de Europa Cup staat, is Miranda houdster van het Nederlands record met een tijd van 10.27.51. Martijn Ungerer en Roel van Ree zijn geselecteerd voor de estafetteploegen. Martijn Ungerer zal, mits volledig hersteld van een virus dat hem de laatste tijd parten speelde, uitkomen op de 4 x 100 meter. De nationale ploeg kwalificeerde zich onlangs tijdens de Gouden Spike in Leiden voor het Europees Kampioenschap in augustus in München. Kwalificatie voor het EK is ook wat Roel van Ree met zijn collega`s Rikkert van Rhee, Robert Lathouwers en Bob Keus na zullen streven op het slotnummer van de Europa Cup, de 4 x 400 meter.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×