Waterspeurtocht in polderpark Cronesteyn

Zeven groepen van het basisonderwijs in Leiden doen vandaag, vrijdag 21 juni, mee aan een educatieve waterspeurtocht in polderpark Cronesteyn. De gemeentelijke afdeling Natuur- en Milieueducatie verzorgt dit evenement in het kader van de Zuid-Hollandse Waterdagen.

Het Leidse polderpark Cronesteyn is bij uitstek geschikt om iets met water te doen. Er kan hier volop gespeeld worden met water, en er zijn veel mooie sloten om de planten en dieren in het water te leren kennen. Op vrijdag 21 juni is er voor de groepen een speciale route uitgezet die start bij de waterspeelplaats. Dit water wordt door de provincie gemonsterd en gekeurd om na te gaan of het geschikt is als zwemwater. De kinderen doen zelf ook een onderzoekje. De route voert verder door de reigerskolonie, en langs de nieuw ingerichte Watertentoonstelling in het bezoekerscentrum ‘het Reigersbos’. Tot slot mogen de kinderen zelf met een schepnet in een polderslootje vissen op zoek naar het rijke slootleven. Tot en met 11 juli komen nog 25 groepen op bezoek bij de afd. Natuur- en Milieueducatie voor een slootonderzoek, en nog 25 groepen voor een zomernatuurpad. Elke zondagmiddag kunnen bezoekers een rugzakje ‘Slootonderzoek’ lenen. Met wat instructie, de spullen in de rugzak en een schepnetje kan men er zelf op uit. De sloot is een aparte wereld, vol larven van onder meer waterjuffers, waterslakjes, maar ook zeldzamere dieren zoals modderkruipers, geelgerande waterkevers, enzovoort.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×