Golden Lion Wushu Festival

Zaterdag 22 Juni zal Leiden opgevrolijkt worden door het Golden Lion Wushu Festival. Op dit festival van Chinese cultuur ligt de nadruk op martial arts. Onderdelen zijn een kung fu wapens en t’ai chi vormen competitie, vele demonstraties van Chinese en westerse masters en als grote klapper van de dag de Nederlandse kampioenschappen Sanshou. De vier hoogst geclassificeerde vechters van het land in elke gewichtsklasse zullen strijden om de titel Nedelands Kampioen Sanshou. In deze full-contact vechtkunst zijn naast stoten ook trappen en worpen toegestaan. Naast martial arts zullen er ook andere vertegenwoordigers van de Chinese cultuur aanwezig zijn en zullen diverse organisaties zich presenteren. De dag begint om 10 uur met een traditionele leeuwendans. Dit wushu festival vindt plaats in de sporthal de Zijl, iedereen is welkom.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×