Miljoen jaar oude bijl op Syrië-tentoonstelling

Een miljoen jaar geleden gemaakte stenen vuistbijl is een van de pronkstukken in de tentoonstelling Bronnen van inspiratie uit het oude Syrië. Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden hoopt met deze expositie van 1 november tot en met 9 maart een publiekstrekker in huis te halen à la Farao`s van de Zon (ruim 120.000 bezoekers) vorig jaar.

De Syrië-tentoonstelling was eerder te zien in Zwitserland, Canada en de Verenigde Staten waar in totaal 700.000 bezoekers werden geteld. De expositie bestaat uit ruim zeshonderd objecten uit elf musea in Syrië die voor het eerst in Nederland te zien zullen zijn. In Leiden wordt dat aangevuld met archeologische vondsten die medewerkers van het museum deden in de ruïne van Tell Sabi Abyad in Noord-Syrië. De genoemde vuistbijl is vervaardigd door een voorloper van het menselijk ras. Verder kan het publiek zich onder andere vergapen aan vruchtbaarheidsbeeldjes van 10.000 jaar oud, een Romeins mozaïek van zeven vierkante meter, het oudste genoteerde muziekstuk op een kleitablet en koningsbeelden uit Mari.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×