Universiteiten lobbyen bij Europese Unie

Twaalf Europese topuniversiteiten zijn van plan om samen in Brussel bij de Europese Unie te gaan lobbyen voor meer geld en ruimte voor fundamenteel onderzoek. Volgende maand ondertekenen onder meer de universiteiten van Leiden, Edinburgh, en de prestigieuze universiteiten van Oxford en Cambridge een intentieovereenkomst voor de oprichting van de ,,League of European Reserch-intensive Universities“.

Verder nemen de universiteiten van Genève, Milaan, Straatsburg, Leuven, Helsinki, Stockholm, Heidelberg en München deel aan de League. Uit een onderzoek onder veertig Europese universiteiten bleken de twaalf de beste instellingen op het gebied van medisch, bèta- en sociaal-wetenschappelijk onderzoek te zijn.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×