Kraanwater Leids museum weer drinkbaar

Bezoekers en medewerkers van het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden mogen weer water uit de kraan drinken. Dat was sinds 13 juni verboden, nadat twintig schoolkinderen en vier begeleiders van een basisschool uit Zoeterwoude-dorp onwel waren geworden na het drinken van aanmaaklimonade. De limonade bleek aangelengd te zijn met verontreinigd leidingwater.

Onderzoek heeft nu uitgewezen dat een aanslag van koperroest in de leidingen de bron is geweest van alle ellende. Na verbouwingswerkzaamheden in het museumrestaurant verzuimden medewerkers van het museum de leidingen goed door te spoelen. Inmiddels is dat grondig gebeurd en is het water zonder risico weer te gebruiken. De kinderen en begeleiders konden overigens na observatie in het ziekenhuis nog dezelfde dag naar huis. Als pleister op de wonde hebben de schoolkinderen allemaal een kaart gekregen waarmee ze het Leidse museum een jaar lang gratis mogen bezoeken.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×