Onderzoek naar gratis openbaar vervoer

Provinciebestuurder Norder gaat onderzoeken of gratis openbaar vervoer in Zuid-Holland mogelijk is. Dat meldt Radio West. Hij doet dat na een voorstel van GroenLinks. Deze partij wil dat het openbaar vervoer in de spits en het streekvervoer gratis worden. Dit zou de files terugdringen, omdat het voor automobilisten aantrekkelijker wordt om hun auto te laten staan.

Norder laat onderzoeken of gratis openbaar vervoer financieel haalbaar is en wat voor gevolgen het heeft voor de leefbaarheid en bereikbaarheid. Daarna besluit de Provincie of het ook daadwerkelijk ingevoerd wordt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×