VVD blijft bij plan van zichtbaar uitvoeren van taakstraffen

VVD-Fractievoorzitter Leendert de Lange houdt vast aan zijn plan om criminelen duidelijk herkenbaar een taakstraf te laten uitvoeren. De oranje overalls waren een metafoor om het debat hierover op gang te brengen, zo zei hij vrijdagavond in het Holland Centraalprogramma Rondom de Raad. De Lange kruiste in de uitzending de degens met GroenLinks-raadslid Yvonne van Delft die fel tegen het plan is. Van Delft is bang dat als zo`n plan werkelijkheid wordt het voor criminelen moeilijk wordt om terug te keren in de maatschappij. Ook vreest ze dat veel mensen dan niet meer zullen kiezen voor een taakstraf in plaats van een celstraf, waardoor er veel meer cellen nodig zullen zijn.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×