Portaal mag niet bouwen in Roomburg

Als het aan een ruime meerderheid van de gemeenteraad ligt, mag woningbouwcorporatie Portaal niet meedoen aan de bouw van 180 sociale huurwoningen in Roomburg. Een motie van die strekking werd dinsdagavond door alle fracties, met uitzondering van de VVD, ondersteund. Aanleiding is de voorgenomen verkoop door Portaal van woningen in de Merenwijk en de Stevenshof. Deze verkoop druist tegen alle afspraken in. Ook had Portaal eerst moeten overleggen met de andere Leidse woningbouwverenigingen en ook dat is niet gebeurd, aldus Pvda-wethouder Hillebrand. Ook collega Hans Buijing kon met de motie `wel leven`. In gewoon Leids was hij het er dus van harte mee eens.

Filip van As van de ChristenUnie pleitte in eerste instantie nog voor het aanhouden van de motie, maar vond even later dat er eigenlijk niets op tegen was om deze toch in stemming te brengen. GroenLinks reageerde een stuk feller. De partij is de proefbalonnetjes van Portaal zat. “Deze motie is hard, maar kennelijk is dat de enige taal die Portaal spreekt,” aldus raadslid Gerard van Hees. Ook de andere partijen vonden dat Portaal maar eens tot de orde groepen moest worden en zagen de motie vooral als een sterk signaal richting Portaal. De VVD beluisterde in de toelichting van wethouder Buijing als enige de wens om eerst met Portaal te gaan praten en stemde tegen. De gemeente kan de verkoop van de woningen overigens niet tegenhouden. Als het ministerie akkoord gaat, kan Portaal gewoon zijn gang gaan. Vandaar deze dreigende strafmaatregel.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×