Acht vragen aan staatssecretaris Cees van Leeuwen

De nieuwe overheidswebsite regering.nl interviewde alle nieuwe bewindslieden. Vorige week lazen we op deze plek mee met het interview met staatssecretaris Schultz uit Leiden. De tweede staatssecretaris uit onze regio komt uit Leiderdorp. Ook met Cees van Leeuwen maken we op deze manier nader kennis.

Wat wilt u over vier jaar hebben bereikt? Ik wil dat de files in Hilversum zijn opgelost en dat iedereen een goed gevoel heeft over het cultuur- en mediabeleid dat is gevoerd. Wilde u altijd al staatssecretaris worden? Nee, nooit, ook niet minister, maar het is er toch van gekomen. Toen ik jong was, wilde ik in de muziek. Het is geen droom, maar een verantwoordelijkheidsgevoel en een eer. Wie is uw politieke voorbeeld? Pim Fortuyn. Door hem ben ik in de politiek verzeild geraakt. Hij wilde opkomen tegen de gevestigde politieke cultuur; ik voelde me aangesproken door zijn optreden. Wat is uw sterkste eigenschap? Ik kan goed luisteren. Hebt u hobby’s of liefhebberijen? Ik verzamel wijnen, echte topwijnen, bijvoorbeeld uit de Medoc. Verder houd ik van sport en muziek. Wat kiest u: de klassieke muziek van Mozart of de popmuziek van Kane? Op gezette tijden kan ik naar allebei luisteren. Publieke of commerciële omroep? Een combinatie van beiden. Er moet een publieke zender zijn voor minder commerciële programma’s, bijvoorbeeld over cultuur. Wat is uw favoriete internetsite? Ik heb nog niet veel met internet gewerkt, heb wel eens iets over wijnen opgezocht. Maar in de toekomst wordt het www.minocw.nl

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×