Iepziekte in Bos van Bosman

Onlangs is geconstateerd dat de iepziekte heert in het Bos van Bosman, het bosje tussen de Rijnsburgerweg en de Wassenaarseweg. Komende week worden vijf bomen met de iepziekte gekapt. Ook worden de andere bomen op de ziekte gecontroleerd om te voorkomen dat de ziekte nog meer exemplaren aantast.

Zieke bomen worden voorzien van een poster waarop duidelijk staat dat de boom ziek is en wordt gekapt. Alleen de zieke iepen worden verwijderd. De iepziekte wordt veroorzaakt door een schimmel die de vaten in de boom verstopt waardoor deze verdroogt en de iep uiteindelijk dood gaat. De ziekte wordt overgedragen door de Iepenspintkever. Deze neemt schimmelsporen mee van een ziek naar een gezonde exemplaar. Daar legt zij eitjes, net onder de bast van de boom en infecteert met de meegenomen schimmelsporen de volgende boom.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×